یادداشت:

تاملی تربیتی بر فراگیری بازی همستر در سپهر جامعه ایرانی

سرویس: اخبار ویژه
کد خبر: 589
|09:37 - 1403/03/20
نسخه چاپی
تاملی تربیتی بر فراگیری بازی همستر در سپهر جامعه ایرانی
نسلی که برای امرار و معاش خود، نیازی به کار و تلاش و زحمت نبیند و چمباتمه بزند تا موجی از راه برسد بلکه مالی به او برسد، حسابی، چمران، سلیمانی، تهرانی مقدم، سمیعی و دیگر بزرگان این ملک نخواهد شد.

به گزارش ایلام رصد ، انسانِ غربی از آن روز که مفهوم «کار» را به «شرِّ لازم» فروکاهید تا امروز همواره در پی آن بوده است تا ساعات کار کردن انسان را کم و ساعات فراغتش را بیشتر کند. اتوماسیونی شدن مشاغل در همه شئون تا ارزهای دیجیتال و نایت کوین و همستر ذیل همین اصل قابل تفسیر هستند.

 «بهشت موعود» تمدن غرب، کسب پول بیشتر با زحمت کمتر است و  پدید آمدن پدیده‌هایی همچون نایت کوین و همستر، تبلورات طبیعی این حیات تمدنی است.

 انسانِ اسلام اما همواره کار را نه به مثابه شر بلکه «جوهره مرد» و «عبادت» تعریف کرده است و از این منظر، «پول مفت» به دست آوردن نه تنها ستوده نیست بلکه نوعی ضدارزش به حساب می آید. در این چارچوب فکری، برای کسب مال باید تلاش کرد و زحمت کشید. پول بدون زحمت، رحمتی را به زندگی انسان جاری نمی کند.

 این مقال محلِ نقد و بررسی این دو دیدگاه تربیتی نیست و تنها می خواهد تلنگری باشد برای کسانی که می خواهند بدانند در کدام ساحت به عالم می نگرند: انسانِ غربی یا انسانِ اسلامی.

 تبِ بالای فراگیری همستر در جامعه ایرانی، نشان از تب بالای اندیشه های غربی در پلتفرمهای اینترنتی دارد. اینگونه نیست که هرآنکه مشغول این بازی هاست در جرگه انسان های غربی است اما ایجادکنندگان تب، حتماً در پی اهداف تمدنی خود هستند.  

 همستر چه به پول برسد و چه نه، نشان می دهد جامعه ایرانیِ مومن به اسلام، همچنان در برابر موج های شبکه های اجتماعی بی‌ جان‌پناه و آسیب‌پذیر است. تب‌ها می آیند، روحیات و خصائصی را در ما به جا می گذارند و می روند. نسلی که برای امرار و معاش خود، نیازی به کار و تلاش و زحمت نبیند و چمباتمه بزند تا موجی از راه برسد بلکه مالی به او برسد، حسابی، چمران، سلیمانی، تهرانی مقدم، سمیعی و دیگر بزرگان این ملک نخواهد شد.

انتهای پیام/ن